De overheid biedt bijna elke Nederlander de mogelijkheid om € 1.000,- opleidingstegoed per jaar te ontvangen om te investeren in kennis en vaardigheden. Dit zogenaamde STAP-budget is bedoeld als impuls om je arbeidsmarktkansen te vergroten. Ook bij All Classes for Beauty worden er opleidingen gegeven die in aanmerking komen voor het STAP-budget en hierdoor  met een korting van € 1.000,- te volgen zijn! Vraag nu je STAP aanmeldbewijs aan bij All Classes for Beauty om per 1 mei direct je aanvraag in te dienen bij  de volgende aanvraagronde van het UWV. Na toekenning kun je dan in september starten met je scholing. (Let op bij de eerste aanvraagronde was het beschikbare budget van de overheid binnen 3 dagen op, dus zorg dat je er op tijd bij bent!).

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie en vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten. Om goed inzetbaar te zijn op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Met het STAP-budget kun je zelf de stap nemen om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Iedereen tussen de 18 en 67 jaar kan een persoonlijk ontwikkelbudget aanvragen. Het STAP-budget wordt gebruikt om (een deel van) de kosten van een scholingsactiviteit te dekken.  

Vanaf heden kun je je inschrijven via de webside van All Classes for Beauty en jouw STAP-aanmeldingsbewijs krijgen!
Dit STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen Digi-D op de site van het UWV. Zorg ervoor dat je je dus ruim op tijd aanmeldt bij All Classes for Beauty! Zo weet je zeker dat je jouw verplichte STAP-aanmeldingsbewijs ook op tijd in je bezit en ben je op tijd klaar voor de volgende aanmeldperiode om jouw STAP-budget aan te vragen. Je hoort uiterlijk een maand na indiening of het toegekend wordt.

De STAP-subsidie kan jaarlijks in 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden aangevraagd worden. Je kunt slechts één keer per jaar het budget toegewezen krijgen. Let op dat je er op tijd bij bent want als het bedrag per aanvraagtermijn op is, dan zul je de periode erna opnieuw een aanvraag moeten indienen. Wees er op tijd bij, want op = op! 

Kom ik in aanmerking voor het STAP budget?

Komt mijn opleiding in aanmerking voor het STAP budget?

Waar en wanneer kan ik het STAP budget aanvragen? 

Het  STAP budget aanvragen in 5 stappen.

Aanmelding voor STAP budget wordt opgesteld op 1 maart va 10.00 uur website van het UWV.

———————————————————————-
Wie komt in aanmerking voor STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:

– Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
– Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
– Je ontvangt geen andere tegemoetkomingen (vb: studiefinanciering)
– Je voert het scholingstraject uit bij een erkende STAP-aanbieder 
– Je hebt in het betreffende jaar nog geen STAP-budget toegekend gekregen.
– De door jou gekozen opleiding is arbeidsmarktrelevant.
– Jouw cursus of opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.


Welke opleidingen komen in aanmerking voor STAP-budget?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft bepaald dat alleen opleidingen gericht op het versterken van de arbeidsmarktpositie gefinancierd kunnen worden met het STAP-budget. 

In het STAP scholingsregister zie je welke opleidingen van All Classes for Beauty zijn opgenomen in het officiële scholingsregister van DUO en het UWV. Uiteraard kun je met de zoekfunctie bovenaan deze pagina ook zoeken naar de opleiding die je wil volgen. All Classes for Beauty zal alle Beroeps/vakopleidingen basis- en vervolgopleidingen opnemen in het STAP-register. 

Waar en wanneer kun je het STAP-budget aanvragen?
De aanvragen voor het STAP-budget worden afgehandeld door het UWV via het STAP-portaal. Je kunt dit budget per persoon maximaal 1 keer per kalenderjaar aanvragen tot een maximum van € 1.000,-. Als de opleidingskosten meer bedragen, dan dien je dit zelf te betalen.


Het STAP-budget is verdeeld in 6 tijdvakken

Om te voorkomen dat het volledige budget direct aan het begin van het jaar wordt uitgegeven, is het STAP-budget verdeel in 6 tijdvakken 
Het UWV heeft ongeveer 4 weken nodig om jouw aanvraag te beoordelen. Deze wordt toegekend als er voldoende geld in de pot aanwezig is en je aan alle voorwaarden voldoet. Je mag maximaal 3 maanden na afloop van een aanvraagtijdvak starten met je opleiding. Schematisch ziet dit er als volgt uit:

 schema startdatum

Hoe kun je het STAP-budget aanvragen?


 STAP 1: Kies jouw STAP-opleiding
De opleidingen in dit overzicht komen in aanmerking voor STAP-budget. Kies hieruit jouw opleiding of gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina om jouw opleiding te vinden. 


 STAP 2: Schrijf je in en ontvang jouw STAP-aanmeldingsbewijs

Vanaf 1 maart kun je een voorinschrijving doen. Vervolgens ontvang je van ons, per e-mail jouw STAP-aanmeldingsbewijs. Dit aanmeldingsbewijs is essentieel en heb je nodig om jouw STAP-budget bij het UWV aan te vragen.


STAP 3: Dien je aanvraag voor STAP-budget in bij het UWV

Log met je DigiD in op het STAP-portaal van het UWV en dien je aanvraag in. Dit is mogelijk vanaf 1 maart. Zorg dat je voor deze datum jouw STAP-aanmeldingsbewijs bij ons hebt aangevraagd zodat je je aanvraag zo snel mogelijk bij het UWV kunt indienen. Zoals eerder geschreven wordt er met aanvraagtijdvakken gewerkt en is het budget beperkt. Op = op!


STAP 4: Het UWV gaat jouw aanvraag beoordelen

Vervolgens ontvang je binnen 4 weken een bericht van het UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd.

STAP 5: De subsidie wordt toegekend
Als je aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd ontvangt ook All Classes for Beauty een bericht van het UWV. Je subsidietoekenning is nu definitief! 

Als je het STAP-budget in de betreffende aanvraagronde niet krijgt toegewezen mag je het in een volgend aanvraagtijdvak opnieuw proberen! Het is dan wel belangrijk dat je opnieuw inschrijft bij All Classes for Beauty en een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs aanvraagt voor de opleiding die je wilt gaan volgen.