Opleiding Pedicure Branche MBO Niveau 3

De opleiding pedicure biedt je de mogelijkheid om een zinvol en zelfstandig beroep uit te gaan oefenen.

Werk is er genoeg! Voetproblemen zijn er veel meer dan men denkt. Uit onderzoek naar voetproblemen is gebleken dat meer dan 50% van de mensen een voetprobleem heeft. Die problemen bestaan o.a. uit eelt, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het verhelpen van voetproblemen leer je ook om goede adviezen te geven aan de cliënten. Moderne pedicures zijn professioneel opgeleide mensen. Je werkt met een code waarin alle hygiënerichtlijnen en ARBO en milieuwetten staan, waaraan de zelfstandig werkende voetverzorger moet voldoen. De opleiding sluit heel goed aan bij ervaring in de zorg.

De consument dacht tot een aantal jaren terug dat de pedicure er alleen voor oude mensen was. Inderdaad neemt, vanwege de vergrijzing, het aantal ouderen en daarmee mensen met voetproblemen toe. Tegenwoordig komen ook steeds meer jongere klanten voor een behandeling naar de pedicure ook als ze geen last hebben van hun voeten!

Wanneer je het diploma hebt behaald ben je in staat om een pedicure basisbehandeling te geven. Je kunt dan een eigen bedrijf starten of in loondienst gaan werken.

Na het behalen van het diploma kun je doorstromen naar de opleiding medisch pedicure MBO niveau 4

Opleiding pedicure branche (avondopleiding) MBO 3 niveau
Opleidingsduur: 10 maanden (twee startmomenten per schooljaar).  De opleiding bevat 34 lessen van 3,5 uur,  en bestaat uit 60% praktijkles en 40% theorieles waarvan een groot gedeelte via een live-verbinding vanuit huis gevolgd kan worden.(u kunt dus altijd direct uw vragen stellen).  Daarnaast wordt nog steeds theorie wordt op lokatie bij All Classes for Beauty in Zwaag gegeven. 

Studielast is ongeveer 15 uur per week. 

Het aantal cursisten is minimaal 4 en maximaal 8 waardoor persoonlijke aandacht gegarandeerd kan worden.

Wat wordt er behandeld:

Praktijk:

-Voetonderzoek van nagelafwijkingen,

-Behandelen van eelt, likdoorns, eeltpitten en wratten,

 -Vaardigheden met de pedicure-instrumenten. 

 -Blauwdrukken maken en lezen.

 Theorie

 -Algemene Anatomie en Fysiologie

 -Specifieke Anatomie en Pathologie

 -Theorie van de praktijk

 -Casustoets pedicure

 -Portfolio assessment ondernemen

 De Kosten:

Lesgeld                                                                  € 1950

Lespakket inclusief boeken, exclusief motor   € 795

Bovenstaande prijzen zijn exclusief BTW 

Het lesgeld mag in termijnen worden voldaan, hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht!


In veel gevallen zijn de studiekosten aftrekbaar!

Volgt u de opleiding voor uw (toekomstige) beroep? Dan mag u hiervoor de kosten aftrekken, zoals lesgeld en de kosten voor studieboeken. Zie de aanvullende toelichting ‘Studiekosten of andere scholingsuitgaven’. U kunt deze toelichting downloaden via www.belastingdienst.nl

De examens worden afgenomen door Exuive, bij deelname van 8 examenkanditaten of meer vindt het examen plaats op school, bij minder zal het examen worden afgenomen bij Exuive in Amersfoort.

Wil je meer weten of zich direct inschrijven? Vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijfformulier – Basis Pedicure

Gegevens Cursist