Uit de traditionele Chinese geneeskunde heeft Cuppingmassage zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. De resultaten van Cuppingmassage zijn dan ook indrukwekkend. Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte zuigtechniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.
Cupping is gericht op de beweging van de energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. De Chinese en Oosterse geneeskunst gebruikt ook cupping om deze gifstoffen af te voeren.

Bij cupping plaats je ‘cups’ op strategische plaatsen van het lichaam. Bij het vacuüm trekken van de cups stimuleer je de doorbloeding en worden de toxines (gifstoffen) en spierkrampen als het ware naar het huidoppervlak gezogen. De cups op de huid trekken energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam via de poriën kan verlaten. Na een cuppingmassage zijn vaak rode plekken of strepen op de huid te zien. Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de roodheid gaat meestal in gelijke mate op met het verminderen van de klachten.

Effect van cupping gezicht: Deze uiterst effective techniek heeft als doel om met cups het gezicht te stimuleren waardoor de Qi (energie) wordt bevorderd. Gelijktijdig met Qi worden bindweefsel, lymfestroom en bloedsomloop geactiveerd.
Cupping versterkt het immuunsysteem, reguleert orgaanfuncties, vermindert stress en brengt balans. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-produktie, vermindering van pigmentering, bevordering van een strakke/gladde huid, het verwijderen van afvalstoffen en toxines en bevordert het ontgiftingsmechanisme.
De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.
 
Toepassing cupping lichaam bij:

  • Verminderde doorbloeding
  • Schouder- en nekklachten
  • Stress en spanning
  • Migraine
  • Rugklachten
  • Verkoudheid

Wat gaan we behandelen?

Je leert met de cups het gezicht/lichaam op de juiste manier te beinvloeden/masseren. Op het lichaam leer je de cups op strategische plekken aan te brengen. Je leert ook de mate van vacuüm te doseren. Wij gebruiken tijdens de workshop cups van siliconen. Door er in te knijpen ontstaat er een vacuüm. Een veilige en gemakkelijke methode.

€ 225  excl. BTW

Zaterdag 11 januari 10.00 tot 16.00 uur

Zaterdag 18 januari 10.00 tot 16.00 uur

Na afloop ontvang je een certificaat

Inschrijfformulier – Cosmetische bindweefselmassage

Gegevens Cursist

Gegevens voor Cursus

Producten

0,00 €