Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De opleiding pedicure en medisch pedicure biedt je de mogelijkheid om een zinvol en zelfstandig beroep uit te gaan oefenen.
Wanneer je nog geen basisdiploma pedicure hebt behaald en zeker weet dat je door wilt voor medisch pedicure, dan kun je deze opleiding bij All Classes for Beauty in 1½ jaar volgen. 

Werk is er genoeg! Voetproblemen zijn er veel meer dan men denkt. Die problemen bestaan o.a. uit eelt, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het verhelpen van voetproblemen leer je ook om goede adviezen te geven aan de cliënten. Moderne pedicures zijn professioneel opgeleide mensen. Men werkt met een code waarin alle hygiënerichtlijnen en ARBO en milieuwetten staan waaraan de zelfstandig werkende voetverzorger moet voldoen.

Na het afronden van de examens van de opleiding pedicure kun je verder met de lessen medisch pedicure. Hier leer je specialistische behandelingen uitvoeren, zoals de behandeling van de risicovoet, zoals de diabetische, reumatische, oudere, spastische, oncologische voet en het toepassen van specialistische technieken als nagelbeugels en nagelregulatie en drukverlichtingstechnieken en ortheses.
De verantwoordelijkheid in het werk ligt meer op de medische kant van het beroep. Afhankelijk van de aandoening en pijnklachten gebruik je als medisch pedicure verschillende technieken en materialen. Ook voert de medisch pedicure omvangrijke ondernemerstaken uit. Dienstverlening en communicatie staan centraal in het beroep. Als medisch pedicure heb je een adviserende rol naar de cliënt toe. Ook heb je een signalerende en preventieve rol als het gaat om afwijkingen aan de voet. De opleiding medisch pedicure sluit goed aan bij ervaring in de zorg.
Wanneer je het diploma hebt behaald ben je in staat om een medisch pedicure behandeling te geven. Je kunt dan een eigen bedrijf starten of in loondienst werken.

Voor wie is deze opleiding?

Voor mensen die direct door willen naar het beroep medisch pedicure.

Instroom

Gewenst minimaal VMBO-T.
De branche opleiding wordt beheerd door de stichting BRAVO en de Examenkamer verzorgt het toezicht. De branche diploma’s pedicure en medisch pedicure zijn NLQF ingeschaald op niveau 3 en 4.
Zowel het MBO3+4 als het branchediploma zijn erkend door de Branche (ProVoet)

 Opleiding Pedicure + Medisch pedicure  

Opleidingsduur

1, 5 jaar

Vakinhoud

  • Theorie pedicure: anatomie/fysiologie, pathologie, theorie van praktijk, hygiëne arbo en milieu (HAM)
  • Praktijk pedicure: basisbehandeling pedicure (21 dagdelen)
  • Theorie medisch pedicure: diabetische voet, reumatische voet, overige risicovoet, specialistische technieken
  • Praktijk medisch pedicure: behandeling risicovoet, behandeling technieken (12 dagdelen)
  • Ondernemersvaardigheden: start en leid je bedrijf

Inschrijfgeld/administratiekosten    €       75
Lesgeld                                                  € 4.100
Examens                                               € 1.750
Lesmateriaal incl.boeken en motor  € 1.950  

Inclusief examens (1e keer), deze worden in de termijnbedragen meegenomen. Examens worden ingedeeld volgens rooster. Geen risico van te laat aanmelden, geen extra administratiekosten. Vrijstellingen worden na toekenning verrekend.

Het totaalbedrag mag in maandelijkse termijnen worden voldaan.
In veel gevallen zijn de studiekosten aftrekbaar!
Volgt u de opleiding voor uw (toekomstige) beroep? Dan mag u hiervoor de kosten aftrekken, zoals lesgeld en de kosten voor studieboeken. Zie de aanvullende toelichting ‘Studiekosten of andere scholingsuitgaven’. U kunt deze toelichting downloaden via www.belastingdienst.nl

11 februari  9.30 – 16.30 pedicure
                                           8 lessen ondernemen
                                           laatste 7 maanden medisch pedicure

Na het positief afleggen van de examens ontvang je het diploma pedicure,medisch pedicure van Provoet branche NLQF3, daarna het diploma medisch pedicure NLQF 4 

Naast het komplete lespakket raden wij aan om aan te schaffen:
Ultrasone, podisan, alcoholbak, jersey hoeslaken, bedrijfskleding